GEZOCHT: REFERENTEN VOOR??

FACHTAGUNG 2007 ?KINDER BRAUCHEN IHREN SPORT? ? AUSDAUER

SPORTCONGRES 2007 ?KINDEREN HEBBEN HUN SPORT NODIG? ? UITHOUDINGSVERMOGEN

Op vrijdag 26 en zaterdag 27 Januari 2007 wordt de jaarlijkse Fachtagung ?Kinder brauchen Ihren Sport? georganiseerd. Dit jaar is uithoudingsvermogen het thema van de workshops.

Sport Drenthe en de KreisSportBund Emsland zijn opzoek naar referenten (docenten LO, trainers etc.) die in het kader van het project “Grensoverschrijdende Sportontmoetingen in de Eems-Dollard-Regio” mee willen werken aan dit Duits-Nederlandse sportcongres.

De doelgroep van dit congres is sportdocenten/sportleraren en verenigingstrainers die met kinderen samen werken en allen een sportopleiding hebben afgerond. De workshops zijn praktisch met eventueel een korte theoretische uitleg. Thema van de workshops mag zelf gekozen worden maar dient wel aan te sluiten bij de onderwerpen die van Duitse kant worden aangeboden en het thema ?uithoudingsvermogen?.

Het congres vindt plaats in de diverse sporthallen in Sögel (Emsland) en zal vrijdagavond om 19.30 uur beginnen met de eerste workshop ronde en zal zaterdagmiddag rond 15.00 uur ten einde zijn (tijden onder voorbehoud). Er zullen ongeveer 200 deelnemers zijn, zowel Nederlands als Duits.

Als je jezelf wilt aanmelden als referent voor het sportcongres of als je meer informatie wilt over het sportcongres/ project, neem dan contact op via onderstaande gegevens. Aanmelden kan tot 11 juni 2006. In het najaar zullen de flyers verspreid worden en kunnen deelnemers zich inschrijven.

Sport Drenthe ? Eun Leij (Projectcoördinator ?Grensoverschrijdende Sportontmoetingen in de Eems-Dollard-Regio?. T: 06 28 15 38 89 of eleij@sportdrenthe.nl

De Fachtagung wordt georganiseerd door de KreisSportBund Emsland, Sport Drenthe, Landessportbund Niedersachsen en het Institut für Sportwissenschaft der Universität Hildesheim. De deelname van Nederlandse referenten en deelnemers aan dit evenement komt voort uit het project ?Grensoverschrijdende Sportontmoetingen in de Eems-Dollard-Regio?, een samenwerkingsverband tussen Sport Drenthe en de KreisSportBund Emsland dat als doel heeft grensoverschrijdende uitwisselingen te stimuleren in de EDR, waarbij sport als middel wordt ingezet.